• Start
  • nieuws
  • Ben Verdellen presenteert show ‘Gelök’ in ’t Raodhoes

Ben Verdellen presenteert show ‘Gelök’ in ’t Raodhoes

In bijna vijf decennia heeft Ben Verdellen een enorme bijdrage geleverd aan het promoten van het Limburgse lied.

Hij startte ooit in Blerick en daar wil hij ook eindigen met een speciale theatershow. ‘Gelök’ is vrijdag 26 en zaterdag 27 juni te zien in ’t Raodhoes.

Zanger Ben Verdellen kan terugkijken op een bijzonder geslaagde carrière. Hij is tekstschrijver, componist, muzikant, zanger en kunstschilder. Even het leek het er zelfs op dat hij landelijk ging doorbreken. Hij hakte zelf de knoop door om niet buiten Limburg op te treden. Door in het dialect te zingen kon en kan hij zich beter verwoorden en hiermee weet hij ook beter zijn publiek te bereiken. Wie kent niet klassiekers als ‘Ome Willie oét Brazilië’, ‘Limburg’, ‘Haciënda’ en natuurlijk ‘Gelök’?

Hij speelde in de bands de Flyers, de Wortelegaejers en de Vrijbuiters. Met die laatste band had hij het meeste succes. In de jaren ’70 en ’80 speelden ze menige feestzaal plat. Daarna koos hij voor een solocarrière. Soms werd een uitstapje gemaakt voor een bijzonder duet. In al die jaren heeft Ben Verdellen een blijvende indruk gemaakt met zijn muziek. Sommige liedjes horen inmiddels tot het collectief cultureel erfgoed van Limburg. De laatste jaren is hij ook als kunstschilder actief. Van 2007 tot 2010 volgde hij lessen aan de kunstacademie in Maasmechelen en van 2010-2015 was hij leerling fijnschilderkunst bij Maarten Boffé in Emblam-Ranst in Antwerpen.

Hoewel geboren in Venray, liggen zijn wortels in Blerick. Hier groeide hij op en woont hij nog steeds. Daarom wil hij zijn activiteiten in het theater afsluiten in ’t Raodhoes. Nog één keer Ben Verdellen met een live band en een reeks van zijn bekendste liedjes. Bijzonder is dat zijn kleindochter Jip meewerkt aan de show.
ben verdellen

Tijdens het twee uur durende programma praat hij met anekdotes zijn klassiekers aan elkaar. Het zal voor de aanwezigen een feest van herkenning zijn om Ben Verdellen met een live band aan het werk te zien. Met de theatershow ‘Gelök’ sluit hij zijn zangcarriere in het theater af. Hierna volgen geen grootschalige producties meer.

De kaartverkoop voor de avonden in juni start op maandag 16 maart 2020. Entreebewijzen zijn dan te koop bij ’t Raodhoes in Blerick voor € 19,50. De inloop is om 19.30 uur en de show begint om 20.00 uur. Na afloop is er nog een afterparty met medewerking van Wim Naus en Lottie Boermans en hun muzikale vrienden van het 'Orkesje'.