10-12: Gelök, Ben Verdellen GEANNULEERD

GEANNULEERD In december zou Ben Verdellen dan eindelijk zijn laatste theatershow op de planken brengen. Helaas moeten we de show annuleren.

De oplopende coronacijfers en de maatregelen die het kabinet zeer waarschijnlijk gaat invoeren zorgen voor dit besluit. Vanochtend is er overleg geweest tussen Ben Verdellen en Hay Wilders van ’t Raodhoes. In samenspraak is nu al het besluit genomen de vier shows van 3, 4, 10 en 11 december af te zeggen. “Met de alsmaar oplopende coronacijfers en de uitgelekte aangescherpte maatregelen is er geen andere keus”, vertelt Hay Wilders

De organisatie en de zanger gaan de komende weken bekijken of en wanneer de shows worden ingehaald. De theatershow ‘Gelök’ werd al eerder verplaatst door corona. Het is de laatste theatershow van troubadour en vrijbuiter Ben Verdellen. Het zou de kers op de taart moeten zijn na een muzikale carrière van 62 jaar.

De organisatie wil er alles aan doen om Ben Verdellen in 2022 op een waardige manier afscheid te laten nemen van het theater. Daarnaast moeten bezoekers ook veilig de show kunnen bezoeken. De gekochte entreekaarten blijven vooralsnog geldig. De komende weken komt er meer duidelijkheid over het vervolg van de theatershow Gelök.

INFORMATIE OVER DE SHOW

In ruim vijf decennia heeft Ben Verdellen een enorme bijdrage geleverd aan het promoten van het Limburgse lied. 

In 2021 vindt de laatste theatershow plaats.

Hij startte ooit in Blerick en daar wil hij ook eindigen met een speciale theatershow. ‘Gelök’ is vrijdag 3 en 10 en zaterdag 4 en 11 december 2021 te zien in ’t Raodhoes.  Het programma start om 19.00 uur, de inloop is vanaf 18.15 uur.

Zanger Ben Verdellen kan terugkijken op een bijzonder geslaagde carrière. Hij is tekstschrijver, componist, muzikant, zanger en kunstschilder. Even het leek het er zelfs op dat hij landelijk ging doorbreken. Hij hakte zelf de knoop door om niet buiten Limburg op te treden. Door in het dialect te zingen kon en kan hij zich beter verwoorden en hiermee weet hij ook beter zijn publiek te bereiken. Wie kent niet klassiekers als ‘Ome Willie oét Brazilië’, ‘Limburg’, ‘Haciënda’ en natuurlijk ‘Gelök’?

Hij speelde in de bands de Flyers, de Wortelegaejers en de Vrijbuiters. Met die laatste band had hij het meeste succes. In de jaren ’70 en ’80 speelden ze menige feestzaal plat. Daarna koos hij voor een solocarrière. Soms werd een uitstapje gemaakt voor een bijzonder duet. In al die jaren heeft Ben Verdellen een blijvende indruk gemaakt met zijn muziek. Sommige liedjes horen inmiddels tot het collectief cultureel erfgoed van Limburg. De laatste jaren is hij ook als kunstschilder actief. Van 2007 tot 2010 volgde hij lessen aan de kunstacademie in Maasmechelen en van 2010-2015 was hij leerling fijnschilderkunst bij Maarten Boffé in Emblam-Ranst in Antwerpen.

Hoewel geboren in Venray, liggen zijn wortels in Blerick. Hier groeide hij op en woont hij nog steeds. Daarom wil hij zijn activiteiten in het theater afsluiten in ’t Raodhoes. Nog één keer Ben Verdellen met een live band en een reeks van zijn bekendste liedjes. Bijzonder is dat zijn kleindochter Jip meewerkt aan de show.

Tijdens het twee uur durende programma praat hij met anekdotes zijn klassiekers aan elkaar. Het zal voor de aanwezigen een feest van herkenning zijn om Ben Verdellen met een live band aan het werk te zien. Met de theatershow ‘Gelök’ sluit hij zijn zangcarriere in het theater af. Hierna volgen geen grootschalige producties meer.

Na afloop is er nog een afterparty met medewerking van Wim Naus en Lottie Boermans en hun muzikale vrienden van het 'Orkesje'. Gelet op de huidige RIVM richtlijnen is de avond om 24.00 uur afgelopen.

Kaartverkoop voor 2021
De kaartverkoop voor de shows start op maandag 18 oktober vanaf 20.00 uur in ’t Raodhoes. Entreebewijzen zijn te koop voor € 21,50 per stuk. Als er na maandag nog kaarten beschikbaar zijn, is er dinsdag 19 oktober ook een kaartverkoop vanaf 20.00 uur. Denk ook bij de kaartverkoop aan uw coronatoegangsbewijs. Wij houden ons aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door het RIVM.